Antwerpen.

10 februari ging ik met mijn vriendje naar: Antwerpen. Als ik de datum in mijn agenda op zoek, lijkt het alweer zo lang geleden te zijn. Terwijl het voor mijn gevoel nog steeds lijkt alsof het pas een paar dagen geleden was.

Zo dichtbij.

Het is best apart hoe dichtbij Antwerpen eigenlijk is. Je stapt in de auto en 2 uur later stap je uit en is het accent opeens veranderd. Je hoort niet langer ABN, maar je kunt het nog wel gewoon verstaan.
Je bent niet langer meer in Nederland. De wegen zijn bagger (maar echt). En de mensen zien er toch gewoon net ietwat anders uit. Ook de huizen zijn anders overigens.

De weg kwijt.

Na een lange rit zijn we rond 2 uur in gaan checken bij het hotel. Na alles in de kamer gedropt te hebben zijn we op pad reis gegaan.
Als ik er nu over praat vertel ik onmiddellijk dat we redelijk stom zijn geweest door linksaf te slaan. We kwamen er op onze tweede dag namelijk achter dat we eigenlijk pal in de stad zaten: als we rechtsaf hadden geslagen, dan waren we daar ook gewoon per direct ingelopen.
Echter… Wij zijn helemaal omgelopen.
En ach: het maakte ook niks uit. Want ik was met mijn vriendje, en de rest kon me gestolen worden (het maakte eigenlijk niet eens uit dat we in Antwerpen waren).

Antwerpen : De Balzaal

De balzaal en het hoogste punt.

Ik heb in Antwerpen ontzettend veel leuke plekken gezien, ook al was 3 dagen eigenlijk te kort en hebben we eigenlijk helemaal niet super veel bekeken.
Het meest wonderbaarlijke vond ik de balzaal waar we (eigenlijk heel toevallig) doorheen zijn gelopen.
De balzaal wordt tegenwoordig gebruikt als onderdeel van het shopping centre: je kunt er verschillende winkels inlopen en je kunt er gezellig een drankje doen en eventueel een broodje eten.
Het andere letterlijke hoogtepunt was het museum waar we naartoe zijn geweest: het museum aan de stroom, ook wel bekend als het MAS.
Je kunt er voor kiezen om een gratis dagticket te halen voor (alleen) het dak of om een ticket voor het gehele museum te kopen.
Wij hebben gekozen voor het laatste. En hoewel ik het reuze interessant vond, was het dak uiteindelijk toch wel het hoogtepunt.

Weer terug.

Na 3 dagen zijn we weer terug naar huis gereden.
Daar was het tijd om, natuurlijk hoe kan het ook anders, mijn video in elkaar te zetten zodat ik met de gehele wereld kon delen dat we een weekendje naar Antwerpen geweest zijn.
Kijk jij ook mee?
De video is hier te vinden.

 

 
Wil je meer? Dat kan hier: Follow my blog with Bloglovin