Nerd? Ja. Nerd.

Als je me ziet lopen, zul je het niet zo maar zeggen. Ik zie er namelijk vrij normaal uit.
Maar hé: schijn bedriegt. Ik ben namelijk best wel een ontzettende nerd.
(En ja: dat durf ik over mezelf te zeggen).

Hoe weet je dat?

In eerste instantie lag het helemaal niet zo heel erg voor de hand. Ik zat op de HAVO, deed het prima, maar verder niks bijzonders.
Toen ik echter vertrok richting het HBO werd het me al vrij snel duidelijk.
Dat kwam vooral doordat ik begon aan een opleiding die vooral bestond uit mannelijke studenten.
Maar eigenlijk viel het op dat moment ook nog best wel mee: in het eerste jaar vond ik mijn opleiding ontzettend leuk. Daarna begon het echter minder te worden, totdat ik op den duur toch weer de smaak te pakken kreeg (ik heb mijn opleiding niet voor niets gewoon afgemaakt). En nu ben ik afgestudeerd en heb ik gewoon het mooiste beroep dat er is (vind ik dan).

Dus? Hoe wist je het nou dan?

Oh ja. Dat was ik aan het vertellen.
Nou eigenlijk was het best wel simpel. Op de HAVO had ik er al best wel last van: het feit dat ik wiskunde stiekem echt een onwijs leuk vak vond.
Toen ik vervolgens op het HBO terecht kwam, ontdekte ik dat ik programmeren op zich ook eigenlijk best wel leuk vond. Het was best een beetje hetzelfde als wiskunde (maar dan anders): beide waren een beetje puzzelachtig.
En laat ik nou een natuurtalent zijn in puzzels.

Om het dan meteen met “Nerd” te betitelen is misschien nogal wat, maar het is wel vaak waar het op neer komt: mensen die kunnen programmeren zijn Nerds. Daar doe je helaas niks aan.

Camera, laptop, kantoor

Wat heb je daar nu aan dan?

Op dit moment heb ik mijn eigen bedrijf (Jahra.nl), maar daarnaast ben ik ook nog eens Online Marketeer (Online Sales) bij Curves Holland.
Sinds kort hebben we bij Curves het probleem dat onze IT-man is vertrokken. Daardoor hebben collega Lisa en ik opeens zijn taken gekregen.
Dat betekent dat wij dus de officiële Nerds van het bedrijf mogen uithangen: mensen vragen ons de technische vragen, mensen vragen ons alle computer vragen, wij corrigeren bepaalde codes als dingen niet werken en we weten alles over websites en applicaties.
En ach ja: waarom ook niet!

Oh ja en natuurlijk…

Persoonlijk vind ik het zelf ook echt wel ontzettend handig. Als mijn computer granic? kapot is, sta ik vervolgens in de winkel aan de verkoper uit te leggen hoe of wat, in plaats van andersom.
De verkoper (vaak een man) zit me vaak met open mond aan te kijken, begint dan een beetje te stamelen en geeft vervolgens toe dat: hij wel denkt dat ik gelijk heb ja.

Dus: IT Questions? Komt u maar!

Wat is jouw tweede naam? En waarom?
Laat het me weten door een berichtje achter te laten! ?
LiefsJahra_v2

 

 

 

Wil je meer? Dat kan hier: Follow my blog with Bloglovin

<img class="aligncenter wp-image-1307 size-large" src="https://www.jahra.nl/wp-content/uploads/2016/03/picjumbo.com_HNCK8458-1024×683.jpg" alt="iPhone en laptop" width="669" height="446" srcset="https://www.jahra.nl/wp-content/uploads/2016/03/picjumbo impuissance viagra naturel.com_HNCK8458-300×200.jpg 300w, https://www.jahra.nl/wp-content/uploads/2016/03/picjumbo.com_HNCK8458-768×512.jpg 768w, https://www.jahra.nl/wp-content/uploads/2016/03/picjumbo.com_HNCK8458-1024×683.jpg 1024w” sizes=”(max-width: 669px) 100vw, 669px” />